Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Robosoutěž pro ZŠ 2022

(Zbyněk Hamerník) 29. dubna 2022 se po vynucené pauze opět konala Robosoutěž pro ZŠ na FEL ČVUT. Po důkladné přípravě se účastnily i dva týmy našich kvartánů.

Letošní zadání "Mountain Climber" předpokládalo konstrukci robota umožňující prozkoumání sklonu okolí, pohyb vodorovný i po šikmé rampě a otáčení. Z kvarty se úkolu chopilo šest dětí - v týmu Beroun Dynamics jsou Vojta Ch., Adam D. a František P., v týmu Arithmethicc robots Johanka J., Cyril Š. a Adam V. Zároveň se v týmu SKYENCE organizovaným DDM Beroun účastnili primán Lukáš K. a tercián Jakub H.

V přípravě, kterou kvartáni strávili desítky hodin u školního cvičného hřiště, oba týmy dokázaly přejet hřeben v určeném časovém limitu na plný počet bodů.

V základní části se konaly tři jízdy. Učastnilo se 27 týmů (viz výsledky), Arithmethicc robots do vyřazovací části nepostoupil, Beroun Dynamics dokázal ve druhé jízdě získat plný počet bodů a postoupil z pátého místa.

Ve vyřazovací části se kvartáni po sklouznutí na kraji hřebenu v první jízdě dostali do části pavouka pro poražené, kde následovala sada tří vítězství, aby se v jízdě o dělené páté místo potkali s berounskými SKYENCE. Robot SKYENCE se zasekl na startu a skončil 5.-6. Kvartáni pokračovali až do finále své části pavouka, kde získali stejně jako soupeř plný počet bodů, ale jeli o pár vteřin pomaleji. Skončili tak na celkovém úžasném třetím místě.

Děkuji všem zúčastněným studentům za vzornou reprezentaci školy a jejich rodinám za podporu.

Záznamy soutěžních jízd jsou k prohlédnutí v playlistu.

autor: admin / vloženo: dub 29, 2022