Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Paní knihovnice věděly o knížkách skoro všechno

Sekunda navštívila 8. února Městskou knihovnu v Berouně. V rámci literárních hodin právě čteme knihy s tématem „Příběhy dětí a mládeže“, poprosili jsme tedy paní knihovnice, aby nám nějaké  zajímavé tituly doporučily.

Paní Mgr. Pavlína Kořínková a Mgr. Jitka Šímová připravily širokou nabídku knížek, rozdělily je nejen podle témat, ale i podle zemí, odkud pocházejí spisovatelé. Jak v krátkém feedbacku (zpětné vazbě) uvedla jedna studentka – knihovnice věděly o knížkách skoro všechno!

Na závěr jsme si přečetli úryvky z knihy Petry Soukupové Klub divných dětí, byla to vtipná náhoda, protože s knihou začneme pracovat příští týden!

 

Několik názorů sekundánek a sekundánů:

 Líbilo se mi, jak nám knihovnice ve zkratce řekly obsah knih a podle toho jsme se pak lépe mohli rozhodnout, jestli si knihu přečteme nebo ne. Líbilo se mi, jak se nás knihovnice ptaly na různé otázky.

 Na knihovním personálu se mi líbilo, že měli připravenou osnovu rozšiřování našeho zájmu o čtení knížek. Líbilo se mi, že měli velkou škálu různých knižních témat.

 Prezentace o knihách byla skvělá, protože nebyl zeměpis. Líbila se mi a byly to moc milé paní, které se uměly vyjadřovat.

 Na přednášce se mi líbilo, že to bylo dobře připraveno, byly tam ty knížky, o kterých se mluvilo. Naopak mě trochu mrzelo, že téměř všechny knihy podle mého názoru byly pro o několik let mladší děti.

 Líbilo se mi, že jsme pracovali a četli. Bylo dobré, že nám knihovnice řekly, co četly v našem věku. Jen jsem smutný, že jsme neměli moc času ne přestávku.

 Líbilo se mi, že si knihovnice daly tu práci si to připravit. Ale zase tam mohly být některé knihy pro více dospělé, abychom měli inspiraci na četbu do budoucna.

 

…takže jsem v knihovně určitě nebyli naposledy!

autor: polednikova / vloženo: úno 9, 2022