Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Přírodovědné vědomostní soutěže 2020 - 2021

V letošním školním roce se přírodovědné soutěže - Biologická olympiáda, Geologická olympiáda a YPEF, konají v distančním režimu. On – line probíhající místní a regionální kola soutěže YPEF se letos opět bez našich studentek a studentů neobešla. Stejně tak školní a krajské kolo Biologické olympiády. A v Geologické olympiádě se s naší účastí konala místní, okresní i krajská kola.

YPEF http://www.ypef.cz/cs/

Do Regionálního kola YPEF postoupil tým kategorie ZŠ (mladší žáci) ve složení Eliška Fuxová, Anna Krajnikovská a Marianna Sedláková z kvarty.

Do Regionálního kola YPEF postoupil tým kategorie SŠ (starší žáci) ve složení Kryštof Daněk, Nela Hamerníková a Julie Žaliová z kvinty.

Držíme palce!

Středočeské regionální kolo YPEF, se koná 20. 5. v čase mezi  8 – 12 hodinou pod záštitou Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze. Pražské regionální kolo proto proběhne online.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA https://biologickaolympiada.czu.cz/cs

Školního kola Biologické olympiády se zúčastnila celá prima, sekunda i tercie, a několik studentů kvarty. Se studenty jsme diskutovali nad řešením testu, poznávačky i laboratorní práce v rámci environmentální výchovy v hodinách distanční výuky.

Do krajského kola kategorie C Biologické olympiády postoupily Marianna Sedláková (KVARTA)  a Šimon Brousil (TERCIE)  se shodným počtem bodů ze školního kola.. Krajské kolo se konalo 1.5. 2021 v sobotu a naši studenti se umístili v první desítce z téměř sta soutěžících. A to následujícím způsobem:

Ve Středočeském kraji soutěžilo 93 studentů 8. a 9. ročníků. 13 řešitelů bylo úspěšných.

Marianna Sedláková se umístila na 7. místě a Šimon Brousil na 10. místě.

Gratulujeme!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

GEOLOGICKÁ OLYMPIÁDA https://www.geologicka-olympiada.cz/

Geologická olympiáda přinesla několik úspěšných řešitelů na krajské úrovni ve druhé desítce soutěžících v kategorii mladších žáků (z více než šedesáti v kraji). Děkujeme a gratulujeme za 12. místo Johaně Jeránkové, za 16. místo Michalu Hamerníkovi a za 19. místo Cyrilu Šebkovi. Dalšími úspěšnými řešiteli byli na 24. místě Barbora Paterová a na 29. místě Karolína Paschalisová. Všichni studenti jsou z tercie.

Geologická olympiáda přinesla několik úspěšných řešitelů na krajské úrovni ve druhé desítce soutěžících v kategorii starších  žáků (z více než šedesáti v kraji). Děkujeme a gratulujeme za 10. místo Filipu Rosickému, za 13. místo Julii Žaliové, za 14. místo Nele Hamerníkové, za 15. místo Ester Matyášové a za 16. místo Lucii Nejedlé. Všichni studenti jsou z kvinty.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

„Příroda to tak vymyslela, že každý nakonec nějak dostane, co si zaslouží.“
Robert Fulghum

 

autor: stepnickova / vloženo: kvě 10, 2021