Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

tRIP do krajského kola si zajistil STĚPAN z Berouna

Převzato z: https://pisqworky.cz/novinky/2362

Autor: Filip Borkovec (za organizátory)

Oblastní turnaj v Berouně na Gymnáziu Joachima Barranda ovládl tým, který se minulý ročník dostal mezi nejlepší tři týmy celého Česka a Slovenska. Tým RIP STĚPAN, tehdejší Párky Zdarma, se 6. 11. 2019 probojoval do krajského turnaje Středočeského kraje a v případě postupu může pomýšlet na další finálovou účast.

Ačkoliv se turnaj konal v den učitelské stávky, až na jeden tým se dostavil plánovaný počet soutěžících, včetně pedagogického doprovodu. Celkem 10 týmů se rozdělilo do dvou skupin po pěti týmech. Hned v prvním zápase skupiny B se střetly dva týmy z pořadatelského gymnázia. Tým Demínci narazil na loňského finalistu, na tým RIP STĚPAN, který je nenechal uhrát ani jediný bod. Zápasy ve skupině A byly poněkud vyrovnanější. Pět z deseti utkání totiž skončilo nerozhodně.

Po odehrání základních skupin měly nejvíce radost týmy Karel Karpíšek a RIP STĚPAN, které postoupily do play-off z prvního místa. Do postupových míst se bohužel nevešly týmy OP a Salámisti, a musely se tak vydat zpátky do svých škol.

Během vyřazovacích zápasů bylo ve třídě výrazně větší ticho, jelikož každý hráč se snažil nepromarnit ani jediný tah. Do semifinále soutěže se kromě vítězů ze skupin probojovaly i týmy GéVéHáčka a Žlutý sníh. Karel Karpíšek ani RIP STĚPAN si ale nechali vzít postup do finále a zároveň se staly postupujícími týmy do krajského kola.

Před finálovým zápasem však chvíli nebylo jasné, jestli se týmy proti sobě utkají nebo ne. Účastníci se totiž navzájem znali, a jelikož věděli, že oba týmy mají postup do dalšího jistý, chvíli se mezi sebou domlouvali, zda se jeden tým kontumačně nevzdá výhry a urychlí tím celý turnaj. Naštěstí se týmy dohodly zápas odehrát, aby se férově určil vítěz berounského turnaje. Nakonec se ale finále dohrálo poměrně rychle, protože RIP STĚPAN jednoznačně porazil tým Karel Karpíšek celkovým skóre 20:0.

Při vyhlášení výsledků oslavili vítězové svůj úspěch originální sestavou a uvidíme, jestli i ta dopomůže týmu RIP STĚPAN probojovat se znovu mezi nejlepší pIšQworkáře soutěže.

1. Místo RIP STĚPAN (Gymnázium J. Barranda) ve složení: Jakub Čapek Jiří Havelka Matěj Holub Matouš Burian Veronika Fialová
2. Místo Karel Karpíšek (Gymnázium J. Barranda) ve složení: Marcel Kubíček Martin Ševčík Karel Karpíšek Anna Lidmilová Marta Štorkánová
3. Místo Žlutý sníh (2. základní škola a mateřská škola) ve složení: Marek Kindl Lucie Kotrabová Kateřina Hradilová Maxmilián Marflák Veronika Kunzfeldová

autor: polednikova / vloženo: lis 10, 2019