Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Seznamovací kurz primy

Prodloužené prázdniny si užili naši primáni, když hned v úterý 3. září vyjeli na seznamovací kurz do Šlovic. Čekali je tři dny plné her i výletů. Hádali číselné kvízy, luštili přísloví, učili se poskytnou první pomoc, opékali buřty, koupali se, v Elektroskanzenu Čechův mlýn objevovali počátky elektrifikace a v Památníku Joachima Barranda ve Skryjích pátrali po informacích o tomto francouzském inženýru a paleontologu (který se stal celosvětové známým vědcem svým průzkumem geologických útvarů a zkamenělin ve středních Čechách), jehož jméno nese naše gymnázium.

Největší ohlas měl výlet do Skryj. Ze Šlovic jsme vyrazili podél řeky Berounky a navštívili Památník Joachima Barranda ve Skryjích. Ze Skryj jsme zpět do Šlovic vrátili naučnou stezkou Po stopě trilobita. Na této geologicko – paleontologické zážitkové stezce jsme se dozvěděli hodně zajímavých informací o zdejší krajině a také hledali (někteří úspěšně) své vlastní trilobity.

Mgr. Lenka Škodová, Mgr. Marie Štěpničková

A jak hodnotili seznamovací kurz primáni?

Seznamovací kurz jsem si moc užila☺. Poznala jsem spoustu nových kamarádů a myslím si, že jsme tu ještě lepší kolektiv než v mé minulé škole. Nejvíc se mi líbil středeční oheň. DĚKUJI♥ (Eliška)

Na seznamovacím kurzu to bylo všechno moc fajn. Aktivity byly všechny moc zábavné. A i to, co nebyly úplně aktivity, např. pobyt, spolužáci atd. Super to bylo zkrátka všechno! Moc Vám děkuji za Vaši aktivitu a snahu, to všechno připravit. Děkuji za skvělý zážitek. (Dalie)

Nejvíce se mi líbilo hádání přísloví. Dobrý byl i výlet do Čechova mlýna. (Jakub)

Moc Vám děkuji za pobyt ve Šlovicích, moc jsem si to tam užila a poznala jsem hodně skvělých lidí. Nejlepší byla hra s čísly. (Tereza)

Paní učitelko, seznamovací kurz byl vážně super! Jsem vážně šťastná, že byl, protože jsem se seznámila s celou třídou. (Adéla)

Nejlepší byl výlet do Skryj. Líbilo se mi koupání v bazénu. (Matěj)

Seznamovací kurz se mi moc líbil. Děkuji za tak pěkný program. (Vítek)

Školní kurz byl opravdu skvělý. Mám z toho opravdu dobré zážitky:-).  (Ondra )

Kurz se mi velice líbil. Nejvíce se mi líbily hry, výlet do Skryj a hledání trilobita. (Daniela)

Seznamovací výlet byl úžasný. Moc se mi to líbilo a nemám tomu co vyčíst. (Alena)

Na seznamovacím kurzu Šlovice byla moc fajn atmosféra. ( Bára )

autor: skodova / vloženo: zář 10, 2019