Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Čtvrťáci opět zavítali do Poslanecké sněmovny

Mgr. Olga Chocová

Studenti 4.A si na začátku nového roku prohlédli prostory Poslanecké sněmovny a diskutovali s poslancem Janem Skopečkem.

V informačním centru v bývalém paláci Smiřických průvodkyně pustila dokument o historii této instituce a zopakovali jsme si legislativní proces od návrhu zákona až po jeho vyhlášení. Následovala prohlídka všech hlavních částí ostatních paláců, jako je Šternberský, Thunovský a Auersperský. Měli jsme možnost podívat se alespoň přes skleněné dveře do kanceláře předsedy Poslanecké sněmovny PČR Radka Vondráčka, na ručně tkaném  velkém gobelínu  najít název našeho města Berouna a  v neposlední řadě vidět kopie těch nejslavnějších dokumentů z historie české státnosti. Na galerii jsme pod sebou viděli nádhernou výzdobu celého hlavního sálu, který známe jen z televizních přenosů. A právě sem za námi přišel poslanec Jan Skopeček, s nímž jsme diskutovali o brexitu, přijímání zákonů, politické situaci, na řadu přišly i otázky z osobního života. S ním jsme se poté přesunuli právě do hlasovacího sálu a udělali společné foto. Moc děkujeme za přátelské neformální přijetí, milou atmosféru a zároveň i pěkné kulturní zážitky.

autor: polednikova / vloženo: led 23, 2019