Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Den univerzit na Německé škole v Praze

Chcete vystudovat prestižní univerzitu a  již během studia získat praxi u solidní instituce, která   vás po dokončení studia pravděpodobně i zaměstná? Chcete vystudovat v cizině a zároveň mít možnost jezdit každý měsíc domů? Běžte tedy studovat do Německa. Kousek za hranicemi najdete v Bavorsku  např. novou univerzitu ve Weidenu, kde se m. j. vyučuje i čeština. Kousek dál na Dunaji leží klidná technická univerzita Deggendorf a nedaleko našich hranic v Pasově se nachází jedna z nejlepších německých univerzit, která nabízí studijní programy nejrůznějšího humanitního i technického zaměření.

Díky Dnu univerzit, který každoročně pořádá naše spřátelená Německá škola Praha se sídlem               u Nových Butovic, jsme měli se skupinou více než 20 studentů Gymnázia Beroun  12. listopadu možnost navštívit prezentaci více než desítky  převážně německých univerzit, zejména z Bavorska a Dolního Saska. Událost zahájil v krásné prosklené aule školy nový ředitel Clemens Rother. Poté jsme se ve skupinkách přemísťovali podle zájmu do různých učeben, kde zástupci jednotlivých univerzit představovali své instituce.

Kromě zajímavých studijních programů nás zaujalo, že německé univerzity nabízejí příjemné bydlení v kampusech, odkud si studenti  pěšky dojdou na přednášky a na kole dojedou do centra města.  Přitom náklady na studium a bydlení nepřevyšují výrazně studium u nás a  studenti si zároveň v rámci studijní praxe mohou dost peněz  přivydělat.

Proto všem doporučujeme, učte se německy! Znalost němčiny na úrovni B2-C1 je  jedinou podmínkou, kterou musí maturant splnit, aby ho německá univerzita přijala. A je to zároveň jistá cesta k úspěšné budoucnosti.     

autor: krejci_gabrielova / vloženo: lis 15, 2018