Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Cenu města Beroun získal František Hampl

Ve čtvrtek 18. října se uskutečnil slavnostní večer ke 100. výročí vzniku republiky spojený s předáním Cen města Beroun. Cenu města Beroun získal František Hampl, náš bývalý kolega, absolvent berounského gymnázia.

 

https://youtu.be/CMe9RsKBJfY

Kolegyně Marie Poledníková zadává studentům slohové úkoly. Dnes ráno si vybrala mě. Napiš pár vět na web o panu profesorovi Hamplovi!

Do Berouna na gymnázium jsem nastoupil hned po vojně v říjnu 1984. Běžnou součástí učitelské práce v té době byl pedagogický doprovod studentů na brigády do zemědělských družstev na Kutnohorsku a a Rakovnicku. Na podzim jsme sbírali brambory a jablka, na jaře jsme drátkovali na chmelnicích a pak jsme na tyhle dráty zaváděli chmelové výhonky. Vždy dva nebo tři týdny.  

Až nyní si uvědomuji, že pan profesor byl stejně starý, jako já dneska. Vzpomínky na tu dobu se mi někdy vrací asi už dost zkreslené. Osobnost pana profesora Františka Hampla mi v paměti zůstává. Vrací se se stejnou elegancí, s noblesou a úsměvem. Velmi slušný, pracovitý, spravedlivý, ochotný pomoci studentům i kolegům, skromný a vzdělaný kantor hodný následování.

Jako učitel děkuji za jeho vzor.                                                                                                                                            Stanislav Lidinský

 

autor: polednikova / vloženo: říj 25, 2018