Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Stoleté výročí republiky u nás ve škole

Anežka Sixtová, 1.B

Dne 17. října se v budově gymnázia Joachima Barranda pořádalo školní shromáždění na téma 100 let od vzniku naší republiky.

Žáci se sešli ve velkém sále, aby si připomněli tuto významnou událost. Čekala je prezentace s poučným výkladem pana Mgr. Martina Kučery, po ní následoval orchestr v čele a dirigentem Ing. Jiřím Povolným. Hudbou doprovázel ukázky z filmu Tmavomodrý svět. Před závěrem nám zazpíval školní pěvecký sbor vedený oktavánkou Kristýnou Pechovou.

Snaha všech zúčastněných vyla oceněna bouřlivým potleskem. Za sebe mohu jen dodat, že jsem byla velice překvapena umem a souzněním spolužáků z orchestru a sboru. Odcházela jsem zase o něco moudřejší. Co jiného od gymnázia čekat, že.

V druhé části dne se v sále sešli nejmladší studenti od primy po kvartu. Mgr. Jana Zděradičková s kvartány pro ně připravila prezentaci o vzniku republiky. V rolích "mužů října" vystoupili Petr Pavlis, Tomáš Sitek, Ladislav Prokš, Jan Maršálek, Petr Handl, Jan Seidl, v roli fotbalového fanouška Tobiáš Salva. Prezentaci uváděly Anna Vaňačová a Natálie Drhličková. I nejmladší studenti vyslechli hudbu z filmu Tmavomodrý svět a Slunečnici.

100 let republiky je výročí, které stojí zato oslavit. Na chodbách školy se začínají objevovat "Stopy" našich  absolventů v historii republiky.  Připojte další!

Marie Poledníková

autor: polednikova / vloženo: říj 24, 2018