Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Poznávací zájezd na Moravu

V termínu 28. - 30. 9. 2018 se skupina pedagogů našeho gymnázia - současných i bývalých - a přátel školy zúčastnila poznávacího zájezdu za krásami Moravy. Na společný podzimní výlet po České republice jsme vyjeli již podruhé. Letos nás bylo dohromady 28.

Na rozdíl od loňského dvoudenního zájezdu do Kutné Hory, jsme letos naplánovali třídenní zájezd opět s bohatým programem. Posuďte sami.

V pátek jsme z lodiček obdivovali krásu Punkevních jeskyní a monumentální propast Macochu.

V Blansku jsme na zámku, který je současně muzeem, absolvovali prohlídku archeologických expozic i krásného zámeckého interiéru.

Archeolog z muzea nás teoreticky připravil na praktickou podívanou v Býčí skále, jejíž kilometr a půl podzemních chodeb a jeskyní nám představila jeskyňářka Petra. Tím byl uzavřen páteční poznávací program. Poté jsme přejeli do Mikulova, kde jsme bydleli v areálu firmy Volařík.

Sobotní program začal společně na zámku Lednice.

Společná byla i plavba lodí po Staré Dyji s výhledy do lednického parku. Procházky po parku Lednicko – valtického areálu, návštěva Minaretu či Janova hradu už proběhly podle individuálních zájmů účastníků.

Večer jsme příjemně prožili v Křížovém sklepě ve společnosti cimbálové muziky Sylván.

Mikulov jsme si prohlédli v neděli – zámeckou expozici i komentovanou procházku městem. Bylo dost času i na posezení a procházku třeba na Svatý kopeček.

Počasí nám přálo. Měli jsme štěstí na profesionální průvodce v objektech, které jsme navštívili. Vzájemně jsme si užili společného setkání - tak vzácného v běhu školního roku. Obzvlášť milé byly společné chvíle s bývalými kolegy.

Takže kam vyrazíme na podzim v roce 2019?

Program připravily Marie Moravanská a Marie Štěpničková

 

autor: stepnickova / vloženo: říj 5, 2018