Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Tadeáš Neliba z kvinty získal titul mistra ČR v dálkovém plavání

Na veslařském kanále v Račicích se koncem srpna konal již 34. ročník Mezinárodního mistrovství ČR v dálkovém plavání na 5 km, kam se sjeli plavci z více než 40 oddílů. Na startu nechyběli ani reprezentanti Lokomotivy Beroun Tomáš Ludvík, David Ludvík, Tadeáš Neliba, Jiří Sabo a Karolína Nelibová.

V sobotu se konaly mistrovské závody, kde o sobě dali berounští plavci vědět, vybojovali dva tituly. Tadeáš Neliba ve své věkové kategorii nedal svým soupeřům šanci, získal zlato a titul Mistra ČR. Tomáš Ludvík v kategorii staršího dorostu dohmátl v cíli pro stříbrnou medaili a titul vicemistra ČR. David Ludvík, který závodil v kategorii mladšího dorostu s o rok staršími soupeři, vybojoval krásné 6. místo.

            V odpoledních hodinách se konaly i rámcové závody pro plavce všech věkových kategorií. Na trati 1 km se představil Jiří Sabo, pro kterého to byl první start po operaci kolene a vedl si na výbornou, když v kategorii kadetů zvítězil a v celkovém umístění mezi muži obsadil skvělé 3. místo. Tadeáš Neliba, ukázal, že je i kamarádem, když po mistrovské trati 5 km se postavil na start 1 km a jeho úkolem bylo vrátit Jirkovi plavecké sebevědomí. Bok po boku pomohl svému oddílovému kolegovi k návratu na otevřenou vodu a k zisku medaile, za což mu patří velké poděkování. Benjamínkem závodu byla Karolína Nelibová, která si v premiéře na výše uvedené trati doplavala pro nádherné 4. místo.

            Druhý den v neděli byla na pořadí trať 10 km, kde se Tadeáš Neliba odhodlaně postavil na start a dokázal, že patří mezi plaveckou elitu v kategorii kadetů, když si v cíli dohmátl pro zlato s náskokem přes dvě minuty před svými soupeři. Svůj zlatý plavecký hattrick zpečetil ještě odpoledne na trati 3 km, když opět zvítězil a právem si z veslařského kanálu vylovil další zlatou medaili. Ani Jiří Sabo nezůstal za svým oddílovým kolegou pozadu a s velkou jistotou vybojoval na tříkilometrové trati svůj druhý bronz.

                Všem plavcům patří obrovská gratulace, poděkování za vzornou reprezentaci oddílu a města Beroun a přejeme mnoho dalších úspěchů v dalších závodech.

https://berounsky.denik.cz/ostatni_region/tadeas-neliba-ziskal-titul-mistra-cr-v-dalkovem-plavani-20180830.html

autor: polednikova / vloženo: zář 4, 2018