Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Stopy absolventů berounského gymnázia ve 100 letech republiky

Každý z několika tisíc absolventů naší školy otiskl nesmazatelnou stopu do stoleté historie naší země.

Chceme, aby jejich stopa v historii byla „materializována“.

Světoznámí vědci, vysokoškolští profesoři, výkonní umělci, inženýři řady oborů, učitelky a učitelé od mateřské, přes základní, střední i vysokou školu, lékaři všech známých i méně známých specializací, novináři, právníci, vynikající sportovci a jejich trenéři, podnikatelé, obchodníci, ředitelé i řadoví zaměstnanci, laskavé babičky, přísní tátové, perfektní bráchové…to všechno (a další a další) jsou naši absolventi!

Chceme, aby jejich stopa v historii byla „materializována“. Vytvořili jsme opravdovou stopu, na kterou zapíšeme jméno a maturitní ročník, několika slovy charakterizujeme zvoleného kandidáta. V závěru se podepíše ten, kdo příslušnou stopu vytvořil.

Nejde nám o sepisování životopisů, konstatování zásluh, vypočítávání ocenění apod. Chceme jednoduše připomenout absolventy našeho gymnázia a uvést je zároveň se jménem toho, kdo si na ně vzpomněl.
 

A tak se možná významný lékař dočká vzpomínky jako „prima spolužák“ nebo „nejlepší tatínek“ - podle toho, kdo první si „jeho“ stopu vyzvedl a podepsal.

Opravdovými stopami vyzdobíme při příležitosti výročí republiky jednu učebnu, věříme, že jich bude tolik, že budeme hledat prostor, jak všechny vystavit.

Zároveň na webu školy zveřejníme všechna jména na stopách spolu s podpisem „navrhovatele“.

Všechny stopy vytvoříme ručně, pokud dostaneme návrhy mailem, požádáme studentky a studenty, aby je jménem dárců přepsali.

Před ředitelnou visí nástěnka - jakási první „ochutnávka“ - stopy několika absolventů, kteří nás napadli, když jsme začali o  „Stopách absolventů berounského gymnázia ve 100 letech republiky“ uvažovat.

 A teď už jen prosíme VŠECHNY, kteří dočetli až sem - připojte se a navrhněte STOPY!!!

 

autor: polednikova / vloženo: úno 27, 2018