Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Druhý měsíc podzimu, už čekáme na zimu

aneb jak viděl začátek podzimu náš pan ředitel.

3. vypuklo VŘSČ (Velké říjnové společné čtení) - prima a sekunda četla v městské knihovně“Babičku“ 150let od jejího vzniku. Pokračovalo psaní testů „Vektor“. Odpoledne se radila pedagogická rada, schválily se zásady sebehodnocení školy na další školní rok, projednala se výroční zpráva za školní rok 2004/2005, zvolili se zástupci pedagogického sboru do školské rady. Zvoleny byly RNDr. Štulíková, Mgr. Fišerová. Revidovaly se plynové spotřebiče a rozvody. Na pedagogickou praxi nastoupila studentka MFF UK. V Čechách bylo vidět zatmění Slunce. Obchodní řetězec Carrefour v Česku končí.
6. sexta odjela do Národní galerie s Mgr.Polívkovou a PhDr. Poledníkovou, poučili se o generaci Národního divadla, francouzsky učeně hodnotili obrazy impresionistů. Ředitel byl v Praze na semináři „Kariérní růst pedagogických pracovníků a Školní matrika“.
10. na pedagogickou praxi nastoupily dvě studentky pedagogické fakulty.
11. proběhla komplexní kontrola dodržování předpisů oblasti požární ochrany. Na ministerských webových stránkách byly zveřejněny „Katalogy požadavků k maturitní zkoušce“. Jedná se o soubor požadavků, podle kterých se bude maturovat v roce 2007/2008 (podrobněji na našich webovkách - Maturita 2007/2008).
12. v berounském kině na „Planetě Zemi“ byli studenti od primy do kvinty. Mgr. Benešová navštívila se seminářem z dějepisu Centrum keltské kultury v Nižboře. Anna Marková, Alena Bulvasová a Pavlína Morávková z kvinty výtvarně zpracovaly prezentační panel o škole na burzu středních škol.
13. na burze středních škol v sále České pojišťovny podávali informace o naší škole RNDr. Pojerová a Mgr. Hynek. Na Pražský hrad vyrazila kvinta s Mgr. Polívkovou a Mgr. Havlíčkovou. Kvarta s Mgr. Štěpničkovou a paní Mejstříkovou zkoumala sbírky v Národním muzeu.Čína vyslala do vesmíru dva kosmonauty.
14. pokračovali v poskytování informací o naší škole den na burze středních škol v sále RNDr. Pojerová a Mgr. O. Novák. Když se to umí, to se to hraje - družstvo stolních tenistů (Milan Bouda 4.B, Petr Bouda 2.B a Jiří Vlach 1.B) koučované Mgr. Hynkem vyhrálo okresní kolo a postupuje do kraje.
19. družstvo florbalistů s Mgr. O. Novákem vydřelo 2. místo na okresním turnaji středních škol v Hořovicích. Studentům maturitních ročníků přednášela zasvěceně v rámci vzdělávacího cyklu Institutu evropské demokracie poslankyně Evropského parlamentu PhDr. Jana Hybášková.
21. družstvo florbalistek s Mgr. O. Novákem vyhrálo okresním turnaj středních škol a postoupilo do kraje. Máme zkrátka nejlepší holky a víme to. Učitelé se vydali na další ročník „týdenního putování po Francii“, které každoročně připravuje Mgr. Kokinová. Tentokrát byly hlavní zastávkou Pyreneje. V Lurdách se členové pedagogického sboru omyli zázračnou vodou, aby vydrželi čilí a svěží a při smyslech nejmíň do Vánoc. Miami děsí další hurikán Wilma. Hurikánů je letos tolik, že už nejsou jména v kalendáři, a tak se dále budou označovat písmeny.
24. a 25. vyhlásil ředitel školy volné dny.
25. vyšly Učitelské noviny s přehledem studijních programů na uměleckých vysokých školách v příštím školním roce.
26. a 27. jsou prázdniny. BBC ukončilo v Praze vysílání. Vědci v americkém Nashvillu při pokusech s malými shluky atomů, nazývanými „kouzelné kvantové body“ zřejmě vytvořili nový zdroj světla velmi příjemný lidskému oku. Potřebují jen několik atomů kadmia, které ozáří modrým světlem a atomy začnou emitovat bílé světlo. Edisonově žárovce je možná odzvoněno.
31. prázdniny skončily. V rámci Evropského dne soudnictví besedovalo 20 studentů maturitních tříd na okresním soudu v Berouně. Podali jsme žádost o přidělení kulturního grantu pro rok 2006 na Městský úřad v Berouně. Žádáme tímto o finanční příspěvek na pořádání Akademie 2006. Skončila éra levných úvěrů, ČNB zvedla úrokové sazby o čtvrt procenta.

autor: lidinsky / vloženo: lis 1, 2005