Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Vystoupení hudebkářů již potřetí

Dne 12.května se na naší škole konalo již třetí vystoupení Hudebkářů. Letošního ročníku se zúčastnilo pět skupin: zpěváci z primy, tercie, kvinty, 1.B a sexty.

Jedná se o akci, která má navenek ukázat něco z toho nehmotného a nehmatatelného, co se „vyrábí“ na hudební výchově. Myslím, že i zažít zpívání v partě je zážitek sám o sobě. A navíc se jednotlivé skupiny studentů mohou seznámit s tím, co a jak nacvičila jiná třída.

Repertoár byl velmi pestrý. V podání primy zde zazněla písnička Jelen, kvinta se s humorem sobě vlastním choreograficky zmocnila písničky Moskau od skupiny Los Rotopedos.  Španělské rytmy přinesla do sálu školy  1.B, a to písní Mira Sofia od Alvara Solera. Terciáni přišly s melodicky zajímavým songem Lost it all a sexta natrénovala nedávno vydaný hit Noah Cyrus Make me (cry). A to je jen pár příkladů z dvouhodinového vystoupení.

Každý ročník je pro mne i velkým překvapením. Luba letos doprovodila svoji třídu na klavír. Vedle bubenické stálice se nám objevili další schopní bubeníci, na koncertě totiž vystoupil s 1.B také Sebastian z primy. Dan Justiz si vystřihl sólo, Maruška ze sexty nás dojala svým krásným vysokým f2. V kvintě zazářila svým sólovým hlasem hvězda Martin Spousta. Všechny písničky jsme odzpívali s živým doprovodem, za což patří dík nejen kytaristům a klavíristům. Letos totiž některé písničky doprovázeli i houslisti, cello, saxofon a trubka.

Zážitků a vzpomínek mám mnohem víc, ale údělem hudebkářů je, že jejich výtvory se nedají popsat, vystavit  či vyfotit, aniž bychom je přitom nepřipravili o jedinečnou atmosféru. Jsem rád, že jsme tuto akci uspořádali. Díky všem zúčastněným, včetně zvukařů Matyáše ze sekundy a Jirky z 1.B, kterým skvěle pomáhali kluci z tercie.

autor: klimes / vloženo: kvě 15, 2017