Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Barrandovi zvonilo v uších aneb byl s námi

V prostorách berounské Plzeňky se 14. ledna konal již 30. ročník slavnostního předávání cen trilobit. Letošní přímý přenos uváděl herec Martin Myšička a jeho kolega z Dejvického divadla Hynek Čermák alias Joachim Barrande.

Dětský herecký talent Matěj Převrátil se představil jako mladý Jan Neruda. Proč tyto informace na  webových stránkách školy? Protože jsme byli při tom! My současné a bývalé studentky jako hostesky, my odrostlí studenti v rolích už rodičovských, my profesorky češtiny a třeba Adam Reiterman a Matyáš Levíček – členové dětské poroty Berounský medvídek. Setkali jsme se s prof. PhDr. Vladimírem Justem,CSc, potkali se u kávy třeba s Markem Wollnerem z ČT1, ministrem kultury Danielem Hermanem, s bratrem V. Havla Ivanem, režisérem Jiřím Menzelem a byli okouzleni šarmem Emílie Vašáryové.

Nejenom my návštěvníci, ale i Jan Neruda s Joachimem Barrandem si užívali atmosféru jazzové hudby při výjimečném podání Jiřího Stivína. Trošku jsme smutnily (my češtinářky), že s našimi studenty je beznadějné získat lístky pro KMD do Dejvického divadla. A jak jsme všichni reprezentovali naše gymnázium? Hynek Čermák jako Barrande podpisem a společnou fotkou pozdravil studenty  a moderátor Martin Myšička jako absolvent MATFYZu s úsměvem přislíbil účast v konkurzu na příjemného a vtipného fyzikáře. / viz foto/

Jsme rády, že naše škola nese jméno této významné osobnosti a že jsme jeho součástí. Bylo nám ctí prožít barrandovský večer.

                                                                                                               O. Chocová

                                                                                                               D. Benešová

 

autor: benesova / vloženo: led 17, 2017