Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

JUNIORSKÁ UNIVERZITA KARLOVA

Uvažujete o účasti na Juniorské univerzitě a chcete vědět, jak to na ní chodí? Zajímáte se o přírodní, lékařské nebo společenské vědy? Univerzita Karlova nabízí unikátní možnost účastnit se programu, který vás provede nejenom zajímavými zákoutími vědy, ale i samotné budovy této nejstarší středoevropské univerzity.

Program, který je určen pro studenty středních škol (v případě víceletých gymnázií pro vyšší stupeň), je uskutečňován formou přednášek, témata přednášek jsou průřezová podle zaměření jednotlivých fakult. Projekt simuluje univerzitní studium. 

 

Zaujal by vás tento program? Mě ano. Proto jsem se rozhodla přihlásit do projektu Juniorská Univerzita Karlova, který probíhal v zimním semestru. Byla jsem vybrána mezi 100 účastníků a díky tomu získala příležitost se blíže seznámit s vysokoškolským prostředím. Na přednáškách jsem se dozvěděla mnoho zajímavého, například na jakém principu fungují elektrochemické signály v lidském srdci nebo jaké jsou možnosti reprodukční medicíny v 21.století.

Během několika týdnů se nám postupně představili zástupci několika fakult Univerzity Karlovy.

Slavnostní ceremoniál na závěr programu, který byl spojen s prohlídkou Karolina, pro mě byl pěkným zážitkem. 

 Ještě jedna informace, byla jsem přijata na chemickou stáž z otevřené vědy. Tématem je příprava biodegradabilních nanovlákenných membrán pro kultivaci buněk v tkáňovém inženýrství. Začínám v lednu a moc se těším.

Tereza Veverková

 

autor: skodova / vloženo: led 3, 2017