Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

KLOKAN DOSTAL DO KAPSY 19 TISÍC

(Eliška Kučerová, 1.A) Fond ohroženych děti ve spolupráci s Alliancí Healthcare, s. r. o., uspořádal výtvarnou soutěž s tématem: KLOKÁNEK – POMOC OHROŽENÝM DĚTEM. Do této soutěže se zapojilo 35 škol ze Středočeského kraje, včetně našeho gymnázia. Bylo vybráno přes 200 prací, z nichž pak celá polovina postoupila do dalšího klání. Z těchto obrazů organizátoři vybrali tři nejlepší a mezi nimi i můj obraz s názvem Klokaní náruč.

 

V sobotu 13. června jsem tedy jela do Prahy na benefiční akci, do Trojského zámku. Jelikož jsem byla jedním z výherců, seděla jsem v první řadě, hned před pódiem! V těchto krásných prostorách celým večerem provázela moderátorka Tina Pletánková. Po úvodním poděkování a představení přítomných se na jevišti objevili muzikáloví zpěváci: Míša Nosková, Martin Skála a Alain Bastien – z divadla BRODWAY. Každý zazpíval 3 nádherné muzikálové písně. Potom přišla na řadu samotná a dražba vybraných obrazů.

Jeden se vydražil za 8 tisíc Kč.

Pak přišel na řadu můj, za 19 tisíc Kč.

Dražebník byl velmi zábavný a dokázal vytvořit atmosféru správné dražby. Cena pomalu stoupala, až se dostala na částku za 30 tisíc Kč! Za poslední obraz.

Můj obraz formátu A1 koupil chomutovský lékárník a bude viset, nebo už možní visí, na zdi lékárny U Českého lva. Určitě se na něj někdy pojedu podívat.

Celá akce proběhla pod záštitou lékárníků z celé České republiky, kteří ve svých lékárnách umístili pokladničky. Výtěžek z pokladniček je určen Fondu ohrožených dětí na provoz azylových domů Klokánek. Na konci akce měl být předán šek. Ani moderátorka nevěděla, jak bude probíhat předání. Najednou do síně přiběhla zásahová jednotka policie ČR. Tohle fingované přepadení nikdo nečekal, a tak to bylo zajímavé zpestření večera. Policisté předali šek s částkou 1 022 185 korun!

Po dvouhodinovém programu v zámeckém sále, jsme se přemístili na terasu, kde nás čekal pestrý raut.

Tahle akce pro mě byla zajímavá a výjimečná událost a jsem velmi ráda a také jsem pyšná, že můj obrázek odolal konkurenci dalších několika set prací. Nikdy mě nenapadlo, že za MŮJ obrázek někdo zaplatí 19 TISÍC KORUN!!! Děkuji profesorce, paní Monice Horné za to, že můj obrázek do soutěže poslala.

autor: admin / vloženo: čen 23, 2009