Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

David Vávra programující, besedující

24. 5. 2006 maturoval na našem gymnáziu. 14. 2. 2014 bavil národ popularizací Google Glass v Show Jana Krause. A 6. 6. 2014 přišel do sálu na besedu s našimi studenty. Jmenuje se David Vávra.

Kvintáni, sextáni a zájemci z dalších tříd si vyslechli vzpomínání Davida na školní léta od primy až do oktávy, které prokládal ukázkami své tehdejší práce a vytvořených projektů. Jistě se nechali inspirovat líčením jeho tříměsíčního výjezdu do Austrálie v septimě i součástí vysokoškolského studia v USA o pár let později. Srdečně se smáli pointě hry, kterou vytvořil o svatém týdnu před svou maturitou spolu s dalšími oktavány z onoho silného ročníku Martinem Těhanem, Pavlem Turčínem a Tomášem Fechtnerem. Sledovali jeho profesní vývoj při studiu na FEL ČVUT a současně při práci pro start-upy i při autorské tvorbě mobilních aplikací včetně populárního Dlužníčku. V uvolněné, otevřené a přátelské atmosféře se neslo i Davidovo líčení okolností natáčení populárního televizního pořadu (impulz k besedě vzešel od paní zástupkyně právě díky této šou). Všichni posluchači drželi Davidovi pěsti při jeho prvním pokusu o přijetí do Google a všichni se chtěli podívat stejnými brýlemi, které si na konci svého povídání nasadil.

Při posledním slajdu své prezentace se David dělil o své životní zkušenosti:

  • Nevadí, že to co děláte je trochu divné, pokud tomu doopravdy věříte.
  • Dívejte se za horizont na věci, které jsou ještě prototyp - věci, co dělá každý, jsou nuda.
  • Na všechno nepotřebujete schválení, prostě to udělejte - buďte trochu drzí!
  • Vycestujte!
  • Sdílejte, co děláte!
  • LINKEDIN!

V závěrečné diskuzi překvapili naši studenti Davida přehledem o aktuálním dění na scéně IT a pak ho odměnili nejdelším potleskem, jaký v sálku školy osobně pamatuji. Děkujeme Davidu Vávrovi za jeho čas a ochotu přijít k nám, přejeme mu mnoho zdaru v osobním i pracovním životě a těšíme se, že nás zase někdy navštíví.

autor: hamernik / vloženo: čen 18, 2014