Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Obhájit 1. místo se povedlo, ale nebylo to zadarmo

(Ivan Coufal, 2.A., Praha – 19.11.) Po vydařeném oblastním kole ve hře piškvorky se krajského kola zúčastnilo celkem 14 týmů z celého Středočeského kraje, včetně naší maličkosti, vedené Davidem Haklem. Ten se letos prokázal jako nový schopný vůdce a tuto svoji pozici chtěl utvrdit dalším postupem.

Po prezentaci od organizátorů jsme byli losem zařazeni do skupiny C. V té jsme narazili nejprve na tým z Příbrami (výhra 17:3) a na naše staré známe z Gymnázia Zikmunda Wintera (18:2) – tedy postup do čtvrtfinále z 1. místa.
Informace a fotky také na:
http://www.pisqworky.cz/novinky/1573-stredocesky-kraj-nasel-viteznou-armadu
http://pisqworky.cz/galerie/view/id/2561


Ve čtvrtfinále následoval nepříliš dlouhý souboj s týmem ze Sedlčan (výhra 20:0). Následovalo hodinové čekání, protože ne každý tým byl hotový tak rychle jako my, alespoň byl čas na to se občerstvit a nebo si vyměnit si dosavadní poznatky o soupeřích.

 V semifinále jsme potkali tým z Čelákovic, se kterým jsme měli tu čest už v okresním kole. V tomto  utkání  jsme David a já přišli o svoji dosavadní neporazitelnost, přesto jsme se radovali z postupu do finále (výhra 14:6).

Finále bylo ze všech možných zápasů nejnapínavější. Do celorepublikového finále postupoval pouze první, proto abychom mohli potkat ty nejlepší týmy z Česka i Slovenska chyběla už jediná výhra. Soupeřem nám bylo Gymnázium Kladno. Někomu se tohle utkání povedlo, někomu se povedlo méně, protože po tom, co všichni dohráli, bylo skóre vyrovnané 10:10. Přistoupilo se tedy k rozstřelu – všechno nebo nic (tým nasadí jednoho hráče, z tohoto duelu se určí vítěz). Zvolili jsme Davida a přesto že všichni nervózně koukali do papíru, na kterém se zápas odehrával, z Davida jakýkoliv stres po 3. tahu opadl a soupeře zakončil cca ve 20. tahu dvěma trojkami, na které soupeř už nenalezl odpověď.

 Při předávání cen nám pogratuloval i ředitel místní školy a popřál nám hodně štěstí i do Brna, kde se už v pátek tj. 27.11. odehrává grandfinále.

 V týmu za Gymnázium Joachima Barranda na krajském kole hráli:

             Hráč:                                                                   Bilance na kraji:

David Hakl    (kapitán)                                                       18:2 + 2:0 (rozstřel)

Ivan Coufal                                                                         18:2

Daniel Molt                                                                         16:4

Jiří Vrecion                                                                          13:7

autor: admin / vloženo: lis 23, 2015