Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Dopis z Indie

Milí studenti a kolegové, náš kamarád a student Ganesh z Indie nám poslal dopis, ve kterém nás zdraví a přeje v letošním roce vše nej… Ostatně, přečtěte si to sami.

Milí sponzoři,
Toto je přeložený dopis od Vámi sponzorovaného dítěte:
Zdraví Vás Vaše milující dítě Ganesh. Jak se máte? Já a ostatní členové mojí rodiny se máme díky bohu dobře a doufám, že Vy se máte taky tak.
Moc rád bych Vás informoval o své škole. Začal jsem chodit do nové školy a to do 8 třídy. Škola se jmenuje Government Pre-University Colledge Manki. Ve škole mi to jde dobře. Oslavili jsme Den nezávislosti a Den učitelů. Učitelé nám rozdávali bonbóny.
V nové škole se mi moc líbí. Mám nové kamarády. Psali jsme test na konci lekce. Výsledky jsem měl dobré. Taky jsem dokončil čtvrtletní zkoušku a dopadl jsem dobře.
Doma jsme oslavovali svátky Ganesh Chaturthi a Deepavali. Byl jsem moc šťastný. Připravovali jsme sladká jídla.
Jednou za 15 dní máme mimoškolní aktivity. Učili jsme se tam o disciplíně a koncentraci a o tom, jak pilně pracovat. Mám rád básničky, kreslení, pohádky a hádanky. Rád čtu tuto knihu.
9. října jsme měli zábavný den, učili jsme se písničky a hry.
V říjnu jsem měl prázdniny. Učil jsem se a psal jsem domácí úkoly. Taky jsem pomáhal mamince.
Moc děkuju za vánoční dárek a doufám, že máte plné ruce práce s vánočními přípravami. Přeju Vám i Vašim rodinám veselé Vánoce a nový rok 2011.
Dostal jsem Váš dopis, puzzle, tričko, přáníčko, obrázky, pomůcky na matematiku, kresbičky a fotky. Moc Vám za ně děkuju. Svůj život v Indii si užívám. Ve škole se mi daří. Jsem zdráv. Protože vyznávám hinduismus, neslavím Velikonoce. V Indiii jsou důležité svátky Ganesh Chaturthi, Deepavali a Yugadi. Bůh je jeden, ale má více jmen. Rád hraju fotbal. Nejradši mám mrkev. Počasí je chladné. K mým zálibám patří kreslení a učení.
Děkuji.
Váš milující syn Ganesh

autor: chocova / vloženo: úno 16, 2011