Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

72 hodin 2016 – POMÁHÁM, PROTOŽE CHCI

Stejně jako v loňském roce se naše škola zúčastnila projektu 72 hodin pro lidi, přírodu a místo, kde žiješ. Více se můžete dozvědět na oficiálních stránkách projektu https://www.72hodin.cz/2016/projekty/daruj-krev-darujes-zivot. Naši studenti se zapojili pod heslem Daruj krev, daruješ život ve čtvrtek 13. 10. 2016. Velmi nás potěšilo konstatování pracovníků Transfusní stanice Nemocnice Hořovice, že studenti našeho Gymnázia představují nezanedbatelnou skupinu mladých dárců plnohodnotně nahrazujích dárce, které věková hranice vyřazuje z odběrů krve. Tisková mluvčí NH i personál transfúzky vyjádřili studentům poděkování a obdiv viz. Tisková zpráva Nemocnice Hořovice.

Daruj krev, daruješ život – naše tradiční akce v Transfuzní stanici Nemocnice Hořovice – darování krve, které se již osmou sezonu až třikrát do roka zúčastňují studenti 3. a 4. ročníků, skvěle naplnila téma autorů a garantů tohoto projektu.

Plnoletí studenti Gymnázia J. Barranda z Berouna uskutečnili touto akcí 21. odběr odběr, jehož se zúčastnil stejný počet studentů jako loni – a jako škola se můžeme chlubit téměř dvěma hektolitry darované krve.

Děkujeme všem studentům, kteří se k dobrovolným dárcům připojí, vydrží a přivedou do řad dárců své rodinné příslušníky, kamarády a přátele.

Akce se zúčastnilo celkem 23 současných nebo bývalých studentů Gymnázia J. Barranda včetně jejich kamarádů.

Ze 4.a. se zúčastnily studentky Sandra Kuštová, Anička – Anh Giang Nguyen, Andrea Žáčková, Tereza Šenfluková a Šárka Anýžová. 

Ze 4.b. se zúčastnili studentky a studenti Anna Zemanová, Lenka Klierová, Filip Baum, David Sebera, Markéta Veselá, Aneta Karamarinovová, Anna Řimnáčová, Martin Buchbauer, Adéla Vrabcová a Adam Hipča.

Z oktávy se zúčastnily studentky Josefína Pondělíčková a Míša Radová.

Ze 3.a. se zúčastnila studentka Kateřina Mazánková.

Bývalí studenti a kamarádi: Vendula Hejnarová, Adam Kejla, Jakub Jonáš, Petr Ebr a Josef Krubner.

Organizátoři soutěže letos pro zúčastněné připravili trička a náramky s logem akce 72 hodin a vedení školy je zakoupilo pro všechny studenty, kteří 13. 10. přišli na Transfuzní stanici do Hořovic krev darovat. A tak jsme na společných fotografiích propojeni nejen společným zájmem, ale i slušivým tričkem, které nám zůstalo jako milá vzpomínka na společně vykonaný dobrý skutek.

Projekt Daruj krev, daruješ život garantovala, odběru se zúčastnila a zápis provedla Mgr. Marie Štěpničková

autor: stepnickova / vloženo: říj 18, 2016